*   Bardai Online

Hanuman Chalisa

Index

Doha:
Shree Guru Charan Saroj Raj,
Nij Man Mukur Sudhari,
Barnau Raghuvar Bimal Jasu,
Jo Daayaku Phal Chaari … 1

Budhiheen Tanu Jaanike,
Sumirow Pavan Kumar,

Bal Budhi Bidya Dehu Mohi,
Harahu Kalesh Bikaar … 2

Chopai:
Jai Hanuman Gyan Guna Saagar, Jai Kapis Tihun Lok Ujaagar
Raamdoot Atulit Bal Dnamaa, Anjani Putra Pavansut Naamaa

Mahaabeer Bikaram Bajarangi, Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi
Kanchan Baran Biraaj Subesaa, Kaanan Kundal Kunchit Kesaa

Haath Bajra Aur Dhvajaa Biraajey, Kaandhe Moonj Janeu Saajey
Shanker Suvan Kesari Nandan, Te) Prataap Mahaa Jag Vandan

Vidhyaavaan Guni Ati Chatur, Raam Kaaj Karibe Ko Aatur
Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiyaa, Raam Lakhan Sitaa Man Basiyaa

Suksham Roop Dhari Siyahin Dikhaawaa, Bikat Roop Dhari Lank Jalaawaa
Bhim Roop Dhari Asur Sanhaare, Raamchandra Ke Kaaj Savaare

Laaye Sajivan Lakhan Jiyaaye, Shree Raghuvir Harshi Ur Laaye
Raghupati Kinhi Bahut Badaai, Tum Mama Priya Bharat Sam Bhaai

Sahasa Badan Tumhro Jas Gavein, Asa Kahi Shripati Kanth Lagaavein
sankaadik Brahmaadi Muneesa, Naarad Saarad Sahit Ahisaa

Jam Kuber Digpaal Janhaa Te, Kabi Kobid Kahin Sake Kahaan Te
Tum Upakaar Sugrivahi Keenha, Raam Milai Raajpad Deenha

Tumharo Mantra Bibhashan Maana, Lankeshwar Bhaye Sab Jag Jaana
Jug Sahastra Jojan Par Bhaanu, Leelyo Taahi Madhur Phal Jaanu

Prabhu Mudrika Meli Mukha Maaheen, Jaladhi Laanghi Gaye Acharaj Naaheen
Durgam Kaaj Jagat Ke Jete, Sugam Anugrah Tumhre Tete

Raam Duware Tum Rakhavaare, Hoat Na Aagya Bin Paisaare
Sab Sukh Lahen Tumaahaari Sarna, Tum Rakshak Kaahu Ko Darnaa

Aapan Tej Samhaaro Aapei, Tinu Lok Haank Te Kaapei 3
Bhoot Pisaach Nikat Nahi Aavei, Mahaabir Jab Naam Sunaavel

Nassei Rog Hare Sab Peera, Japat Nirantar Hanumant Beera 7
Sankat Te Hanumaan Chhudavei, Man Kram Bachan Dhyaan Jo Laavel

Sab Par Raam Tapasvee Raja, Tinke Kaaj Sakal Tum Saajaa
Aur Manorath Jo Koi Laave, Soi Amit Jivan Phal Paave

Chaaron Jug Partaap Tumhaare, Hai Parsiddha Jagat Ujiyaare
Saadhu Sant Ke Tum Rakhvaare, Asur Nikandan Ram Dulaare

Ashta Siddhi Nau Nidhi Ke Daata, Asa Bur Din Jaanki Maataa
Raam Rasaayan Tumhare Paasaa, Sadaa Raho Raghupati Ke Daasaa

Tumhre Bhajan Raamko Paavei, Janam Janam Ke Dukh Bisraavei
Anta Kal Raghubar Pur Jaai, Janhaan Janma Hari Bhakta Kahaai

Aur Devataa Chitt Na Dharai, Hanumant Sei Sarva Sukh Karai
Sankat Katey Mitey Sab Peera, Jo Sumirei Hanumant Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosaain, Kripaa Karahu Gurudev Ki Nain
Jo Sat Bar Path Kar Koi, Chhutahi Bandhi Mahaa Sukh Hoi

Jo Yahaa Padhe Hanuman Chaalisa, Hoy Siddhi Saakhi Gowrisa
Tulsidaas Sadaa Hari Cheraa, Keeje Naath Hriday Maaha Deraa

Doha:

Pavan Tanay Sankat Haran, Mangal Murti Roop,

Raam Lakhan Sita Sahit, Hriday Basahu Sur Bhup.


શ્રી હનુમાન ચાલીસા :

દોહા

શ્રી ગુરુ ચરણ સરાજ રાજ, નિજ મનું મુકુર સુધાર | બરનઉં રઘુબર બિમલ જસુ, જો ધાયક ફળ ચાર || Budhihien તનુ જાનકે, સુમેરાઓ પવન-કુમાર | બળ બુદ્ધિ વિદ્યા દેહુ મોહે, હરહુ કલેશ બિકાર ||

ચોપાઈ

જઇ હનુમાન જ્ઞાન ગુન સાગર |

જઇ કપીસ તેહૂ લોક ઉજાગર ||

રામ દૂત અતુલિત બળ ધામા |

અંજની પુત્ર પવન સુત નામ ||

મહાબીર બિક્રમ બજરંગી |

કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી ||

કંચન બરન બીરાજ સુબેસા |

કાનન કુંડળ કુંચિત કેશા ||

હાથ વજ્ર ઓં દહેજ બિરાજે |

કાંધે મુજ janeu સજિ ||

શંકર સુવન કેસરીનંદન |

તેજ પ્રતાપ મહા જગ બંધન ||

વિદ્યાવાન ગુણે અતિ ચતુર |

રામ કાજ કૈબે કો આતુર ||

પ્રભુ ચરિત સુનિબે કો રસિયા |

રામ લખન સીતા મન બસિયા ||

સુક્ષમ રૂપ ધરી સિયહિ દિખાવા |

બિકટ રૂપ ધરી લંક જલવા ||

ભીમ રૂપ ધરી અસુર સંહારે |

રામચંદ્ર કે કાજ સવારે ||

લાયે સંજીવન લખન જીયાયે |

શ્રીરાઘુવીર હર્ષ ઉરે લાયે ||

રઘુપતિ કિન્હેં બહુત બડાઈ |

તુમ મમ પ્રિયે ભારત સમ ભાઈ ||

સહર્ત બદન તુંમાંરહું જસ ગાવે |

આસ કહી શ્રીપતિ કંઠ લગાવે ||

સનકાદિક બ્રહ્માધી મુનીસા |

નારદ સારદ સહીત અહીસા ||

જમ કુબેર દિગપાલ જહાં થી |

કવિ કોવિદ કહી સકે કહા થી ||

તુમ ઉપકાર સુગ્રીવ કેહીના |

રામ મિલાયે રાજ પદ દેન્હા ||

તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ મન |

લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જાના ||

જુગ સહેસ જોજન પર ભાનુ |

લીન્યો તહી મધુર ફળ જાનું ||

પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી |

જલધિ લાધી ગયે અચરજ નાહી ||

દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે |

સુગમ અનુગ્રહ તુમરે તેતે ||

રામ દુઆરે તુમ રખવારે |

હૂત ના આજ્ઞા બીનું પસારે ||

સબ સુખ લહી તુમ્હરે સરના |

તુમ રક્ષક કહું કો ડરના ||

આપન તેજ સમ્હારો આપે |

તીનો લોક હાક્તે કાપે ||

ભૂત પિસાચ નિકટ નાહી આવેહ |

મહાવીર જબ નામ સુનાવેહ ||

નાસે રોગ હરે સબ પીરા |

જપત નિરંતર હનુમત બળ બીરા ||

સંકટ સે હનુમાન છુડાવે |

મન ક્રમ બચન ધ્યાન જો લાવે ||

સબ પર રામ તપસ્વી રાજા |

તીન કે કાજ સકલ તુમ સાજાં ||

ઔર મનોરથ જો કાંયી લાવે |

તસુએ અમિત જીવન ફળ પાવે ||

ચારો યુગ પ્રતાપ તુંમાંરહ |

હૈ પ્રસિદ્ધ જગત ઉજિયારા ||

સાધુ સંત કે તુમ રખવારે |

અસુર નિકંદન રામ દુલારે ||

અષ્ટ સિદ્ધિ નવનિધિ કે દાતા |

અસ વાર દિન જાનકી માતા ||

રામ રસાયણ તુમ્હરે પાસા |

સદા રહો રઘુપતિ કે દાસા ||

તુમરેહ ભજન રામ કો ભાવે |

જનમ જનમ કે દુખ બીસરવેય ||

અંત કાલ રઘુબર પુર જઈએ |

જહાં જનમ હરી ભગત કહએઈ ||

ઔર દેવતા ચિત ન ધર્યો |

હનુમત સેયે સર્વ સુખ કરએઈ ||

સંકટ કટે મીટે સબ પેરા |

જો સુમેરે હનુમત બલબિરા ||

જઇ જઈ જઈ હનુમાન ગોસાઈ |

કૃપા કરો ગુરુ દેવ કે નાઈ ||

જો સાત બાર પાઠ કર કોઈ |

ચુટેહી બાંધી મહા સુખ હોઈ ||

જો યાહે પડે હનુમાન ચાલીસા |

હોયે સીધી સા કે ગોરેસા ||

તુલસીદાસ સદા હરી ચેરા |

કીજેયે નાથ હ્રીદયે મહા દેરા ||

દોહા

પવન્ત્નાયે સંકટ હરણ, મંગલ મૂર્તિ રૂપ |

રામ લખન સીતા સહિત, હ્રીદયે બસુ સુર ભૂપ ||

Index Page